payoff
Naam event

Op 22 januari 2014 vond de derde netwerkborrel van M&A aan de Maas plaats in het (Excelsior) stadion. Gastheer was dit maal IMAP DB&S. Het evenement had een record inschrijving van meer dan 230 personen!

Spreker was Ben Vree. Deze Rotterdamse havenman pur sang is thans de topman van APM Terminals Europe. Hiervoor was Ben de CEO van Smit Internationale en oogstte bekendheid in verband met de perikelen rondom het (medio 2008 nog onvriendelijke) bod van Boskalis. Ben Vree werd in 2008 verkozen tot "Havenman van het Jaar". De Havenpersclub Kyoto koos onder meer voor Ben Vree omdat hij ten tijde van de overnamestrijd met Boskalis liet zien 'een bekwaam schipper te zijn die opkomt voor de belangen van zijn personeel'. 

Ben Vree sprak over de veranderingen in de scheepvaart- en overslagmarkt. Verschillende onderwerpen passeerden de revue: de positie van het personeel, de opkomst van het populisme in de verschillende Europese havensteden, reshoring en de mogelijke 'terugkomst' van (geautomatiseerde) productie naar Europa, en de daarmee samenhangende verschuiving van containervervoer naar bulk en terminals.

Ook wethouder economische zaken Jeannette Baljeu verraste met een bezoek aan het evenement. Zij nam het woord en deed verslag van de positieve laatste ontwikkelingen in de haven en de economische bedrijvigheid in de Rotterdamse regio.