payoff
Naam event

Netwerkborrel 1 juni 2017, gastheer Virtual Vaults

Op de eerste meteorologische zomerdag van het jaar organiseerde M&A aan de Maas in samenwerking met Virtual Vaults een netwerkevent. Ditmaal vond het plaats in Hotel New York Rotterdam, pal aan de Maas. Ondanks het warme weer was er een mooie opkomst van meer dan 75 M&A professionals uit de regio.

Jan Adriaanse trapte de bijeenkomst af met een lezing over “Een nieuwe kijk op falen?” Falen: een woord dat in geen enkele business geliefd is, maar komt helaas met regelmaat voor en valt daarom niet te negeren. Jan begon als hoogleraar zijnde uiteraard met een korte wetenschappelijke introductie waarin het verschil tussen een deterministische visie (falen komt door externe factoren) en een voluntaristische visie (falen komt door interne factoren) werd toegelicht.

Vervolgens gaf hij de zaal enkele praktische inzichten over hoe naar falen te kijken, het (vroegtijdig) herkennen en wat de invloeden van het menselijk gedrag op deze processen zijn. Hij sloot af met een aantal interessante alternatieve visies op falen als tegenhanger van de “bad apple theory”. Is bijvoorbeeld het menselijk falen de primaire oorzaak van een faillissement óf is het slechts een symptoom van diepere problemen in de organisatie? Genoeg stof tot nadenken.

Met een verkoelend drankje in hand was het nog lang gezellig op de aansluitende borrel. Leden en introducees legde nieuwe contacten en er werd volop nagepraat over “falen”. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde middag M&A aan de Maas.