payoff
Naam event

10 maart 2016 - Borrel georganiseerd door First Dutch

Donderdag 10 maart jl vond alweer de 12e netwerkbijeenkomst van M&A aan de Maas plaats. Deze keer was de organisatie in handen van First Dutch, Onze speciale gast burgemeester Abouteleb was genoodzaakt op het laatste moment te moeten afzeggen, maar de directeur van het Erasmus MC Rotterdam heeft dit met een zeer boeiend verhaal geheel goed gemaakt.

Naast de directeur van het Erasmus MC vertelde onze gastheer Bastiaan van der Knaap (managing partner First Dutch) ons deze middag meer over het First Dutch Port Fund, een nieuw initiatief voor investeringen in innovatieve bedrijven.

Bastiaan van der Knaap is in 2015 toegetreden als Managing Director van First Dutch. Hij is zijn loopbaan bij ING gestart als Senior Relatiemanager en heeft vervolgens verschillende management posities bekleed. Na deelname aan een executive management development programma bij IMD in Lausanne, Zwitserland kreeg zijn loopbaan een internationale wending en vervulde hij een expatriate opdracht voor ING Barings als Directeur Structured Lending in Zuid-Afrika.

Van 2004 tot 2015 is hij werkzaam geweest als regiodirecteur voor ING Wholesale Banking Rotterdam. Zijn externe functies die betrekking hebben op het stimuleren van investeringen en handelsvorderingen zijn: Voorzitter van Netherlands Turkey Business Association (NETUBA), Lid van Executive Board van South African Chamber of Commerce (Sanec), Treasurer van de Rotterdam Commercial Representative Office (RCRO), Lid van de Economic Counsel van Rotterdam Partners en Voorzitter van de Rotterdam Running Ambassadors.
Bastiaan werd onderscheiden met de Erasmusspeld (2015) voor zijn betrokkenheid bij de economie van de stad Rotterdam.