payoff
Naam event

Borrel 20 september 2017 georganiseerd door DVAN en CIC

Op woensdag 20 september 2017 vond de eerste bijeenkomst van M&A aan de Maas na de zomer plaats. Dit keer georganiseerd door DVAN Advocatuur & Notariaat in samenwerking met CIC Rotterdam en vond plaats in het “Venture Café” van CIC Rotterdam in het prachtige Groothandelsgebouw aan het Stationsplein in Rotterdam Het was een goed bezochte bijeenkomst met als spreker Evert de Pender (PrivacyPerferct).

Melissa Ablett, General Manager van het Cambridge Innovation Center (CIC) in Rotterdam gaf een korte introductie over CIC Rotterdam. Zij gaf aan dat CIC al jaren een innovatie campus in Cambridge, Massachusetts, naast MIT University exploiteert, waar ruim 700 start-ups, venture capital partijen en innovatie onderdelen van grotere bedrijven bij elkaar zijn gehuisvest. Dit is de grootste concentratie ter wereld van innovatiebedrijven onder één dak. De meest bekende start-up die begonnen is bij CIC is Google Android. Vanaf 2006 heeft CIC dit model ook uitgerold in de steden Boston en St. Louis in Amerika. Rotterdam is de eerste internationale uitbreiding van CIC en heeft inmiddels 4000 m2 beschikbaar voor de huisvesting van innovatieve bedrijven en op korte termijn komt hier nog eens 4000 m2 bij.

Daarna nam Evert de Pender de aanwezigen mee in een bevlogen verhaal over de opkomst en ondergang van zijn eerste bedrijf en hoe hem dat heeft geholpen om zijn volgende onderneming Legal Intelligence in 2002 te starten, succesvol uit te bouwen en te verkopen. Tot slot vertelde hij  uitgebreid over zijn “nieuwe” bedrijf PrivacyPerfect waar hij tegenwoordig leiding aan geeft. Evert attendeerde de aanwezigen daarbij nog uitdrukkelijk op hetgeen ons allen te wachten staat in verband met algemene verordening gegevensbescherming.

Kortom, we kunnen terugkijken op wederom een geslaagde avond.