In de afgelopen jaren hebben wij al vele mooie bijeenkomsten voor onze leden mogen organiseren. Zo waren wij welkom bij toonaangevende bedrijven als ABN AMRO, DVAN, First Dutch, Houthoff, IMAP, Loyens & Loeff, Nauta Dutilh, Ploum, Rabobank en meer. Ook hebben toonaangevende sprekers ons geïnspireerd met hun verhalen, zoals Ben Vree, Cees de Bruin, Leendert Bikker, Bastiaan van der Knaap, Menno Middeldorp en Robert de Boeck.

Onze bijeenkomsten organiseren wij bij voorkeur bij onze leden in 'huis'. Als gastheer stelt u een ruimte ter beschikking en verzorgt u de catering. Met elkaar gaan we op zoek naar een goede spreker en de stichting verzorgt de verdere organisatie van het evenement. Wilt u ook als gastheer optreden, neem dan contact op ons op.

23 juli 2020 - Webinar

Op 23 juli 2020 vond een interessant webinar plaats waarin Menno Middeldorp, hoofdeconoom en directeur Kennisontwikkeling Rabobank, zijn visie gaf op COVID-19, onze nationale economie en de wereldeconomie. De spreker ging onder meer in op de impact van de lockdown op de economie.

De spreker ging verder in op de verschillende impact die de lockdown had aan zowel de aanbodzijde als de vraagzijde. Interessant is het verschil te zien tussen de aandelenmarkten waar nog steeds veel vertrouwen lijkt te heersen ten opzichte van de economen die beduidend negatiever zijn. En dan zijn de economen van Rabobank bijvoorbeeld nog veel positiever dan het IMF of DNB. Rabobank komt tot een economische krimp van 5,9%. De berekeningen van Rabobank zijn gebaseerd op de verwachting dat mid 2021 een medische oplossing is gevonden. De spreker waarschuwde wel voor de ‘tweede ronde gevolgen’ (niet te verwarren met een tweede Covid-19 golf). Deze gevolgen zijn bijvoorbeeld vraaguitval als gevolg van de groei van de werkloosheid, maar ook bijvoorbeeld de impact op de huizenprijzen (Rabo denkt dat deze zullen dalen) en de export. Wat dit laatste betreft, Nederland kan zichzelf redelijk goed redden als het gaat om de eigen economie. Menno becijferde dat 89% van de Nederlandse economie in principe kan doordraaien in de 1,5m economie. Maar wat als de export daalt als gevolg van grote Corona-invloeden in andere landen waar dit aanmerkelijk lastiger ligt?

Menno Middeldorp is leider van het team dat alle aspecten van de Nederlandse economie analyseert, met specialisten in macro-economie, de huizenmarkt, sectoren, regio’s en duurzaamheid.  Hij heeft twintig jaar ervaring op het gebied van economie en financiële markten. Voor zijn huidige rol was hij beleggingsstrateeg bij APG, de vermogensbeheerder van pensioenfonds ABP. Daarvoor werkte hij bij de Bank of England, de Federal Reserve Bank of New York en de Hong Kong Monetary Authority. Eerder in zijn carrière had Menno ook al verschillende functies bij Rabobank, waaronder die van senior-econoom Nederland. Menno is aan Universiteit Utrecht gepromoveerd in de economie.