In de afgelopen jaren hebben wij al vele mooie bijeenkomsten voor onze leden mogen organiseren. Zo waren wij welkom bij toonaangevende bedrijven als ABN AMRO, DVAN, First Dutch, Houthoff, IMAP, Loyens & Loeff, Nauta Dutilh, Ploum, Rabobank en meer. Ook hebben toonaangevende sprekers ons geïnspireerd met hun verhalen, zoals Ben Vree, Cees de Bruin, Leendert Bikker, Bastiaan van der Knaap, Menno Middeldorp en Robert de Boeck.

Onze bijeenkomsten organiseren wij bij voorkeur bij onze leden in 'huis'. Als gastheer stelt u een ruimte ter beschikking en verzorgt u de catering. Met elkaar gaan we op zoek naar een goede spreker en de stichting verzorgt de verdere organisatie van het evenement. Wilt u ook als gastheer optreden, neem dan contact op ons op.

8 april 2021 - Webinar 'Het brein'

Donderdag 8 april 2021 organiseerde Jong M&A, van 16.00 tot 17.00 uur, een webinar met als thema 'Het brein', verzorgd door Charlotte Labee, voormalig Miss Universe Nederland.

Wist je dat het brein in 400.000 jaar tijd slechts 2% is geëvolueerd. En dat wij 3.500x meer prikkels per dag krijgen dan onze voorouders. We leven in een snel veranderende wereld, maar onze hersenen zijn hier niet op ingesteld. Eigenlijk hebben we een prehistorisch brein in een moderne tijd.

Brain Balance expert Charlotte Labee gaf ons afgelopen donderdag een kijkje in de werking van de hersenen. Het brein is gebouwd om de mens energie te geven. Maar in onze huidige wereld van snelle veranderingen, werkdruk, stress, weinig beweging en geraffineerde voeding zijn de hersenen vaak te veel overbelast. En deze overbelasting zorgt voor groei van het aantal chronisch zieke mensen. We tellen nu 8,8 miljoen chronisch zieken in Nederland.

Voormalig Miss Universe Nederland gaf een aantal tips hoe het brein gezond en in balans te houden. Start de dag met 2 minuten ‘lummelen’, en herhaal dit vaker op een dag. Deze korte pauzes geven het brein een moment van rust. Naast ontspanning is de juiste brainfood essentieel voor een goed functionerend brein. Maar ook voldoende beweging en 7 tot 8 uur slaap per dag.

Met deze nuttige tips en een boeiend verhaal door een inspirerend persoon sloten we het eerste webinar, georganiseerd door Jong M&A aan de Maas, vol van energie af.